Free Porn
xbporn

Voda se v našem těle hromadí kvůli těmto 8 věcem: Zde je to, co ženám brání zhubnout, bez ohledu na to, jak moc se snaží

zdroj: instagram.com/youtube.com

reklama

Pokud se neustále bez úspěchu snažíte zhubnout, zvláště pokud doprovodné příznaky naznačují základní zdravotní problémy, je rozumné poradit se s kvalifikovaným odborníkem.

Reklama

Zadržování tekutin, často označované jako zadržování vody, je častým důvodem, proč se mnoha lidem přes veškerou snahu nedaří zhubnout. Tento jev je velmi znepokojivý, protože často vyvolává falešný dojem přibývání na váze, i když nemá nic společného s hromaděním tukové tkáně. K zadržování vody v těle může přispívat několik faktorů, které je důležité identifikovat, aby bylo možné tento problém účinně řešit.

Spotřeba soli ve stravě

Nadměrná konzumace sodíku, především ze soli, je významným faktorem přispívajícím k zadržování vody. Přítomnost soli v těle způsobuje, že se váže s vodou, což vede k tomu, že tělo zadržuje tekutinu v tkáních a udržuje rovnováhu. Mnoho zpracovaných potravin, konzerv a občerstvení mívá vysoký obsah soli. Snížením příjmu sodíku mohou jednotlivci pomoci tělu odstranit přebytečnou vodu a zmírnit nadýmání.

2. Změny hormonálních hladin

Hormonální výkyvy, zejména u žen, mohou hrát významnou roli při zadržování vody. Například změny hladin estrogenu a progesteronu během menstruace nebo menopauzy mohou vést k dočasnému zadržování tekutin. Kromě toho může nerovnováha hormonů štítné žlázy také vést k zadržování vody, což komplikuje úsilí o dosažení úbytku hmotnosti.

3. Nedostatečná úroveň fyzické aktivity

Životní styl charakterizovaný nečinností může bránit cirkulaci a vést k hromadění tekutin v tkáních, zejména v dolních končetinách, včetně nohou a kloubů. Fyzická aktivita zlepšuje krevní oběh, zlepšuje metabolismus a podporuje vylučování přebytečné vody z těla. I mírná chůze může významně přispět k odstranění tekutin ze systému.

4. Nedostatečná spotřeba vody

Může se to zdát paradoxní; avšak nedostatečné pití vody může vést k zadržování tekutin.  Když tělo zjistí nedostatečný příjem tekutin, zahájí proces „šetření“ tekutinami, aby zabránilo dehydrataci. Důsledná hydratace podporuje efektivní fungování organismu, reguluje metabolické procesy a podporuje přirozené odstraňování přebytečné vody.

5. Zvýšená hladina kortizolu a stres

Stres je často přehlíženým prvkem v diskusi o zadržování vody. Během období stresu tělo produkuje hormon kortizol, který může vést k zadržování tekutin. Dlouhodobý stres spolu s trvale zvýšenými hladinami kortizolu nejen brzdí snahy o hubnutí, ale může také přispět k nárůstu hmotnosti, zejména v oblasti břicha.

 

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené

Reklama