Free Porn
xbporn

Stoletá voda, která se žene na Opavu? Téměř 200 hasičů bojuje s povodněmi!

zdroj: instagram.com/youtube.com

Vyhlášení stavu nebezpečí a mobilizace armády

Intenzivní deště zasáhly Českou republiku s mimořádnou silou, přičemž nejdramatičtější situace je v Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Tyto kraje byly během soboty nuceny vyhlásit stav nebezpečí, což znamená mobilizaci armády a masivní evakuace obyvatel z ohrožených oblastí. Moravskoslezský hejtman Josef Bělica uvedl, že na území kraje aktuálně zasahuje téměř dvě stovky jednotek hasičů. „Situace není vůbec dobrá,“ dodal. Evakuace již postihla více než 158 lidí, a tento počet se očekává, že po sobotním večeru výrazně vzroste.

Kritická situace v Opavě: Očekává se více než stoletá voda

Ve městě Opava začala v sobotu večer evakuace tisíců lidí. Situace je zde mimořádně vážná, protože se očekává příchod více než stoleté vody. Místní obyvatelé jsou vyzýváni, aby opustili své domovy a přesunuli se do bezpečných oblastí. Evakuace probíhá koordinovaně za asistence armády a záchranných složek. Podle meteorologů může být situace srovnatelná s ničivými povodněmi v roce 1997, které zasáhly stejnou oblast.

Lipová-lázně a další tragické události

Situace se nelepší ani v Olomouckém kraji. V obci Lipová-lázně na Jesenicku došlo v sobotu odpoledne k tragické nehodě, kdy auto s třemi lidmi spadlo do rozbouřené řeky. Policie po pohřešovaných osobách stále pátrá. Podobný incident se odehrál v Jankovicích na Uherskohradišťsku, kde čtyřiapadesátiletý muž spadl do rozvodněného potoka při odklízení naplavenin. Ani zde zatím pátrání nepřineslo výsledky.

Historická srážková událost: Za čtyři dny až 500 milimetrů vody

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu varují, že na některých místech může během čtyř dnů napršet až 500 milimetrů vody na metr čtvereční. Takové množství deště přináší extrémní riziko záplav, a to především v Moravskoslezském kraji. Úrovně průtoků v některých oblastech mohou překonat i povodně z roku 1997, které byly jedny z nejhorších v moderní historii země.
Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené