Free Porn
xbporn

Poznáváte pohledného mladého muže na této fotografii z roku 1962? Stal se z něj velmi slavný herec, kterého všichni znají

zdroj: instagram.com/youtube.com

Pohledný mladý muž s pronikavýma očima a černými vlasy. Kdo by si tehdy pomyslel, že se stane jednou z nejslavnějších tváří evropské kinematografie? Jeho osud se naplnil náhodou a rolí, kterou původně odmítl. Poznáváte ho?

Proslavil se jednou rolí. Hrál legendárního indiánského náčelníka, jehož jméno znal každý. Ale pamatujete si jméno tohoto herce? Kdo to byl a jak získal roli, která ho katapultovala mezi hvězdy?

Z válečného veterána hercem

Hlavní hrdina se narodil v roce 1929 ve francouzském Brestu do šlechtické rodiny. Jeho dětství poznamenala druhá světová válka. „Když mi bylo jedenáct let, Němci napadli Francii. Můj otec byl členem belgicko-francouzského hnutí odporu. Nemohli jsme zůstat v Brestu, protože Němci z něj udělali vojenský přístav“. Později, když mu bylo 15 let, se zapojil do odboje.

Po válce, když mu bylo 19 let, vstoupil do Cizinecké legie a bojoval v Indočíně. Hrozná vzpomínka, ze které se dodnes budím ve snech. Riskovali jsme tam život: dokonce jsem si myslel, že za pár minut zemřu, ale osud mi dal šanci žít“. Z války se vrátil se třemi vyznamenáními. Začal pracovat jako prodavač psacích strojů a model, ale táhlo ho to do světa filmu. Zapsal se na pařížskou konzervatoř a začal brát hodiny herectví.

Cesta k jeho osudové roli

Začátky jeho herecké kariéry nebyly snadné. Protože v té době bylo ve Francii mnoho mladých talentovaných herců, rozhodl se zkusit štěstí v zahraničí. Hrál v béčkových filmech v Itálii a ve Španělsku. Zlom v jeho kariéře nastal v roce 1962 na filmovém festivalu v Berlíně. Tam upoutal pozornost producenta Horsta Wendlandta, který hledal herce pro roli indiánského náčelníka ve westernu.

 

Když mu však byla role nabídnuta, zpočátku ji odmítl. „Znal jsem americké westerny a nelíbilo se mi, že indiáni jsou zobrazováni jako alkoholici, idioti nebo lidé pasivně čekající na svůj osud,“ vysvětlil později. “Nelíbilo se mi také, že scénář byl adaptací německého spisovatele, kterého jsem neznal.

„V Hollywoodu můžete být úspěšný, ale můžete také selhat a být zapomenut jako herec. Nechtěl jsem to riskovat. Aby roli lépe porozuměl, pořídil si francouzskou verzi knihy Karla Maye.

Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené