Free Porn
xbporn

Jak vypadaly školní jídelny za socialimu? Vzpomenete si ještě na svojí oblíbené jídlo?

zdroj: instagram.com/youtube.com

Školní jídelny: Strach a nostalgie

V dobách minulého režimu byly školní jídelny postrachem i místem, kde se utvářely nezapomenutelné vzpomínky. Atmosféra těchto jídelen, plná specifických vůní a chutí, zůstává pevně zakořeněná v myslích mnoha z nás. I přes nevalnou kvalitu mnoha pokrmů se na některé jídla vzpomínáme s nostalgií, zatímco jiná bychom nejraději zapomněli.

 

UHO a mléčná polévka

Každá školní jídelna měla svá typická jídla, mezi která patřila univerzální hnědá omáčka (UHO) a mléčná polévka. Zatímco UHO bylo relativně snesitelné, mléčná polévka děsila většinu dětí. Někteří ji však měli rádi, jako například Karla z Karlových Varů, která vzpomíná, že ji milovala, ačkoli její spolužáci se na ni dívali divně.

Drožďová polévka a krupicová s vejcem

Drožďová polévka byla pro mnoho dětí noční můrou, přirovnávaná k vůni starého mokrého hadru. O něco lépe na tom byla krupicová polévka s vejcem, která se podávala minimálně jednou týdně díky své jednoduché přípravě.

Játrová omáčka a vepřové maso

Játrová omáčka se často podávala s rýží, která bývala rozvařená. Tato kombinace se stala postrachem mnoha žáků. Podobně neoblíbené bylo vařené přední hovězí maso s omáčkou a knedlíkem, kdy se často na talíři objevovaly tuhé šlachy místo jedlého masa.

Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené