Free Porn
xbporn

Byla nalezena bakterie, kterou potvrdili vědci, že vám způsobuje rakovinu tlustého střeva. Jakému jídlu se vyhnout a předejít těmto problémům?

zdroj: instagram.com/youtube.com

V posledních letech jsme svědky znepokojivého nárůstu případů rakoviny tlustého střeva u lidí mladších 50 let. Výzkumníci z Ohio University přišli s možným vysvětlením tohoto trendu. V jejich studii se zaměřili na stravu bohatou na cukry a specifickou bakterii nazvanou Fusobacteria, která může hrát klíčovou roli v rozvoji této nemoci.

Zvyšující se počet případů rakoviny tlustého střeva

Rakovina tlustého střeva byla tradičně považována za nemoc starších lidí. Avšak v posledních dekádách došlo k významnému nárůstu případů u pacientů pod 50 let. Statistiky ukazují, že mladší generace je čím dál tím více postihována touto závažnou nemocí.

Nevhodná strava a její dopady

Strava moderního člověka je často bohatá na cukry a chudá na vlákninu. Tento typ stravy má negativní dopad na naše zdraví, zejména na zdraví našich střev. Nedostatek vlákniny způsobuje nerovnováhu v střevní mikroflóře a podporuje přemnožení škodlivých bakterií, jako je Fusobacteria.

Fusobacteria: Nebezpečná bakterie

Fusobacteria je bakterie, která přirozeně žije v lidských střevech. Za normálních okolností je její populace kontrolována naším imunitním systémem a zdravou střevní mikroflórou. Avšak při stravě bohaté na cukry a chudé na vlákninu může dojít k jejímu přemnožení, což může vést k vážným zdravotním problémům.
Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené