Free Porn
xbporn

Hrozí česku pandemie srdečního selhání? Víte jaké jsou příznaky?

zdroj: instagram.com/youtube.com

Vlna problémů se srdcem dorazila i do Královéhradeckého kraje, kde podle odborníků trpí srdečním selháním až 18 tisíc lidí. Každý rok přibývá téměř tři tisíce nových pacientů. Mezi nimi je i pětasedmdesátiletý Otokar z Ruprechtic na Broumovsku, který si nemohl plně užít důchod v dobrém zdraví. Původně plánoval věnovat se zahrádce a domu, ale po několika letech od odchodu do penze začal pociťovat zadýchání a slabost při námaze.

 

Potíže vrcholily, když ho před čtyřmi lety poprvé převezli do nemocnice se srdeční slabostí. Po týdenním pobytu na JIP mu byla diagnostikována srdeční selhání, přestože v minulosti neměl žádné problémy se srdcem. Pan Otokar, bývalý elektromontér a provozovatel hospody po revoluci, popisuje, že první potíže se objevily až několik let po odchodu do důchodu.

I přes léčbu, kterou dostal v kardiologické ambulanci v Hradci Králové, se problémy nevyřešily. Během posledních dvou let byl hospitalizován dvakrát kvůli komplikacím se srdcem. Nedávno mu byla předepsána moderní léčba glifloziny, která má zpomalit průběh nemoci a snížit riziko další hospitalizace.

Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené