Free Porn
xbporn

Krizová situace a dramatické okamžiky obyvatel Hanušovic. Vlna přišla během 10 minut, většina lidí zůstala v domech!

zdroj: instagram.com/youtube.com

Řeka Morava se rozvodnila: Hanušovice zasáhla povodňová vlna

Hanušovice, město s téměř 3000 obyvateli, čelí jedné z nejhorších povodní v posledních letech. Řeka Morava se během několika minut prudce zvedla a zaplavila celé centrum. Starosta Marek Kostka se okamžitě rozhodl zakázat evakuaci obyvatel, aby minimalizoval riziko pro záchranáře i místní. K rychlému vzestupu vody přispěla zřejmě také protipovodňová hráz, která nevydržela tlak a byla protržena.

Starosta Kostka: „Zůstaňte ve vyšších patrech!“

Podle starosty Marka Kostky bylo rozhodnutí o zákazu evakuace přijato na základě aktuální situace, která se stala nebezpečnou nejen pro obyvatele, ale i pro záchranáře. „Lidé by měli zůstat ve vyšších patrech a čekat na další pokyny,“ zdůraznil Kostka pro Události Olomouckého kraje. Tato opatření byla nutná, protože voda se zvedla velmi rychle a zasáhla ulice, které se staly prakticky nesjízdnými.

Protržení protipovodňové hráze a následky na město

Vlivem extrémního počasí došlo k protržení protipovodňové hráze. Voda vnikla do ulic města, které se ocitly pod vodou během pouhých deseti minut. Na Facebookové stránce radnice se objevilo varování: „Ulice Sportovní je pod vodou, stejně jako další části města v blízkosti Moravy.“

Reakce obyvatel a záchranných složek

Situace vyvolala okamžitou reakci hasičských a záchranných složek. Po poledni se do městečka dostali hasiči, kteří zahájili záchranné práce. Evakuace byla komplikovaná kvůli vysoké hladině vody, která dosahovala až k plotům domů.
Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené

Reklamy