Free Porn
xbporn

Jak jsem objevila tajemné využití vody z brambor a změnilo to můj život! Už jí nikdy nevylejete!

zdroj: instagram.com/youtube.com

V dnešní době, kdy se snažíme minimalizovat odpad a šetřit přírodu, mnoho z nás by mohlo využít nečekaný zdroj cenných látek – vodu z brambor. Mnoho lidí ji považuje za odpad a bez váhání ji vylévá. Avšak, tato voda může být skvělým zdrojem draslíku, hořčíku, železa a fosforu, což jsou důležité látky pro rostliny.

Voda z brambor se v minulosti využívala k péči o tělo a úklidu domácnosti. Můžeme z ní získat výborný bramborový vývar, který můžeme použít jako základ pro omáčky a polévky nebo k odkalení rychlovarné konvice.

Využití vody z brambor při péči o tělo

Vodu z brambor můžeme také využít při péči o naše tělo. Přidání vody z brambor do koupele může vyhladit a zvlhčit naši pokožku a zvýšit její pružnost. Stejně tak můžeme využít bramborový vývar k regeneraci pokožky rukou a nohou. Díky velkému obsahu škrobu se bramborový vývar může použít i jako tonikum na obličej a zjemňuje pleť.

Kromě využití v kosmetické oblasti můžeme vodu z brambor využít i při péči o rostliny. Pokud vaříme brambory ve vodě bez soli, můžeme tuto vodu použít jako hnojivo pro květiny, které tak získají potřebné živiny.

Léčebné vlastnosti vody z brambor

Dalším nečekaným použitím je použití vody z brambor k odvápňování rychlovarné konvice. Tato metoda je účinná a šetrná k životnímu prostředí. Navíc voda z brambor může být využita i k čištění stříbra. Stačí ponořit šperky na půl hodiny do vody a poté opláchnout a vysušit, aby získaly zpět svůj lesk.

Další využití vody z brambor je pro snížení hladiny močoviny a kreatininu, což je důležité při léčbě ledvinových kamenů. Voda z brambor může být konzumována jako vývar po dobu 3 týdnů. Před použitím však doporučujeme konzultaci s lékařem.

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené