Free Porn
xbporn

Meteorologové rozšířili výstrahu na 3. povodňový stupeň na téměř celou zemi s výjimkou západu Čech.

zdroj: instagram.com/youtube.com

Meteorologové varují před extrémními povodněmi na téměř celém území Česka s výjimkou západu Čech. Nejvyšší vzestupy hladin řek se očekávají o víkendu, a proto se začínají stavět zábrany. Situaci bude komplikovat silný vítr, který může dále zvýšit riziko záplav. Na tuto nebezpečnou situaci se připravují obce i hasiči, kteří již provádějí evakuace v některých oblastech.

Evakuace obyvatel a příprava na záplavy

Hasiči evakuují 125 lidí z chatové oblasti u Jamolic na Brněnsku, z toho 120 studentů. Hrozilo, že by se z místa nedostali kvůli zaplavenému mostu. V Jeseníku, kde kvůli extrémním dešťovým srážkám čekají stoletou vodu, připravuje radnice plány na možnou evakuaci obyvatel z částí města, které by mohly být velkou vodou ohroženy.

Situace v Praze a na východě Čech

Praha zavře všechny náplavky jako preventivní opatření proti záplavám. Ve východních Čechách jsou tisíce domácností bez elektrického proudu. Přerušení dodávek elektřiny postihlo zejména oblasti, kde je vysoká koncentrace srážek a silný vítr.

Ústřední povodňová komise a výstrahy

Ústřední povodňová komise upozorňuje na extrémní ohrožení povodní v Českomoravské vrchovině, na Sázavě, Svratce, Svitavě, Chrudimce a Novohradce. Podle ministra životního prostředí Petra Hladíka (KDU-ČSL) se nejhorší situace očekává v neděli večer.

Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené