Free Porn
xbporn

To je důvod, proč by se slupky od brambor neměly vyhazovat! Je cennější než zlato

zdroj: instagram.com/youtube.com

Slupky od brambor nikdy nevyhazujte: nyní mají pro mnohé hospodyňky cenu zlata.

Ne všechny zbytky by se měly vyhazovat. Například z bramborových slupek lze vyrobit křupavé a chutné brambůrky.

Před použitím je třeba zvážit několik obecných bodů.

Než začnete vařit, je důležité brambory důkladně omýt pod tekoucí vodou a zejména těžko přístupná místa otřít měkkým kartáčkem.

Bramborové slupky použijte ihned po oloupání brambor, protože rychle ztmavnou a změknou.

Důležité je aby slupka nebyla zelená! Může obsahovat toxin solanin. Tato látka je pro člověka toxická, ale stojí za to připomenout, že její koncentrace v pokožce/slupce je tak nepatrná, že člověku prakticky nemůže ublížit. Koncentrace solaninu se může zvýšit např. u přezimovaných brambor.

Předpokládá se, že vaření je nejlepší způsob, jak zničit všechny nežádoucí sloučeniny. Není tomu však vždy tak. Například při smažení brambor dochází k dehydrataci a koncentrace solaninu se může mírně zvýšit, ale nestává se zdraví nebezpečným. Při vaření naopak sloučenina vychází do odvaru. V každém případě je organismus malých dětí citlivější a rozhodně by se jim neměly dávat brambory.

Po odstranění nečistot můžete bez obav začít s čištěním a přípravou slupek.

Oloupané slupky potřete olivovým olejem a ochuťte kořením podle vlastního výběru. Můžete je smíchat s italskými bylinkami, uzenou paprikou nebo sušeným česnekem.

Nezapomeňte je také osolit. Všechny ingredience smíchejte v míse, dobře promíchejte a vložte do zapékací misky. Pečte v troubě do křupava.

Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené