Free Porn
xbporn

Ve kterém pořadí jste se narodili? Podívejte se, co to vypovídá o vás a vaší osobnosti

zdroj: instagram.com/youtube.com

Psychologové a vědci se snaží zjistit, zda a jak pořadí narození sourozenců ovlivňuje osobnost. Dvě dosavadní významné studie dospěly k závěru, že pořadí narození sourozenců hraje ve vývoji dětí a formování psychologických rysů svou roli.

Pořadí, ve kterém jsme se narodili, vypovídá hodně o naší osobnosti a může nás ovlivnit způsobem, který jsme nikdy nepovažovali za možný. Prvorozený bývá velmi dobrým vůdcem zbytku rodiny, nejmladší vždy touží po pozornosti a jedináček chce vždy dosáhnout dokonalosti, ale to není vše!

Nedávné studie o nejstarších dětech uvádějí vyšší inteligenční kvocient (v průměru o 1,5 bodu) než u ostatních sourozenců. Podle výzkumníků je to proto, že interakce mezi sourozenci stimuluje kognitivní a učební schopnosti. Jiné studie ukázaly, že prostřední sourozenci jsou diplomatičtější a společenštější, což je dáno nutností vyjednávat v dětství. Je však známo, že syndrom prostředního dítěte je důsledkem frustrace z toho, že nemá výsady staršího sourozence nebo privilegia mladšího sourozence.

Zde je vše, co potřebujete vědět!

 

Prvorozený

Jsou velmi dobrými vůdci, ale mají sklon k pocitu nadřazenosti a způsobují nepříjemné pocity svému okolí. Podle serveru Radiosimlu.net existují v jejich stavu dva typy extrémů.

Jedni jsou velmi empatičtí, dobrosrdeční a velmi pozorní k potřebám druhých. Druzí jsou poněkud agresivní, sobečtí a lhostejní k problémům druhých.

Prvorození jsou také velmi pozorní k detailům. Jejich pracovní oblast je často zaměřena na analytické činnosti, například účetnictví. Je velmi pravděpodobné, že ve svém profesním životě dosáhnou vrcholu úspěchu a vždy chtějí být první v každé situaci, do které se zapojí.

Některé problémy však mohou nastat v jejich osobním životě, protože mají rádi vždy vše pod kontrolou a rozhodují se bez konzultace s ostatními.

 

Prostřední dítě

Nejhůře se popisuje i prostřední dítě, protože jeho osobnost se může lišit v závislosti na rodině, ve které vyrůstal, a na povahových vlastnostech, které se naučil.

Obecně je prostřední dítě velmi smířlivé a nesnáší konflikty. Zároveň rád potěší své okolí, dokonce si vyčítá, když někdo jiný udělá chybu, aby atmosféra byla harmonická. Většinou dávají přednost kompromisům, než aby vyvolávali konflikt.

Je to společenský člověk, dobrý vyjednavač, prostředník, ale především dobrý týmový hráč. Tito lidé jsou úspěšní v činnostech, kde pracují po boku jiných lidí, protože se neradi rozhodují sami, protože si většinou nejsou jisti sami sebou.

 

Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené