Free Porn
xbporn

Jednoduchý trik jak vyčistit celou pračku! Vypadá vaše pračka takto? Víte jak jí nejlépe vyčistit? Tohle určitě neznáte.

zdroj: instagram.com/youtube.com

Automatické pračky jsou nezbytným pomocníkem v každé domácnosti. Přesto se často potýkáme s problémem nepříjemného zápachu a nečistot, které se v průběhu času v pračce hromadí. Aby vaše pračka fungovala efektivně a vaše prádlo bylo vždy svěží, je důležité se pravidelně starat o její čistotu. Tento článek vám poskytne detailní návod, jak pračku správně čistit a udržovat, aby vám sloužila co nejdéle.

Pravidelná údržba pračky: Proč je důležitá?

Pravidelná údržba pračky není jen o estetice, ale především o zajištění jejího správného fungování. Nahromaděné nečistoty, zbytky pracích prostředků a vlhkost mohou vést k tvorbě plísní, zápachu a dokonce ke snížení účinnosti praní. Správnou údržbou také prodloužíte životnost spotřebiče a snížíte riziko mechanických závad.

Jak často čistit pračku?

Pro optimální fungování doporučujeme provádět následující úkony:

  • Každý týden: Utrení dvířek a kontrola těsnění.
  • Každý měsíc: Čištění bubnu a zásobníku na prací prostředky.
  • Každé tři měsíce: Kontrola a čištění filtru.

Detailní návod na čištění pračky

1. Čištění dvířek a těsnění

Po každém praní zůstává v pračce vlhkost, která se usazuje na dvířkách a v těsnění. To je ideální prostředí pro růst plísní a bakterií.

  • Dvířka: Po dokončení praní je důkladně otřete suchou čistou hadrou a ponechte otevřená, aby mohla vnitřek pračky vyschnout.
  • Těsnění: Gumové těsnění kolem dvířek je třeba pravidelně kontrolovat. Odstraňte viditelné nečistoty a plísně pomocí roztoku jedlé sody a vody. Při aplikaci se vyhněte prostředkům na bázi chlóru, které by mohly poškodit gumu.

2. Čištění bubnu pračky

Buben je místem, kde dochází k největšímu hromadění nečistot a zbytků pracích prostředků.

Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené