Free Porn
xbporn

Znáte tuto bylinku? Už nikdy jí nebudete chtít zničit a budete jí používat při řadách problémů!

zdroj: instagram.com/youtube.com

Historie a složení jitrocele

Lidé používají jitrocel od pradávna jako účinný přírodní lék. Tato rostlina je bohatá na vápník, betakaroten, vitamín K, vitamín C a další hojivé látky. Díky těmto složkám má jitrocel mnoho léčivých vlastností, které jej činí výjimečným přírodním lékem.

Léčivé vlastnosti jitrocele

Jitrocel má široké spektrum medicínských vlastností, mezi něž patří antimikrobiální, stahující, antihistaminové, protizánětlivé, odhleňovací, diuretické a zastavující krvácení. Tyto vlastnosti jej činí vhodným pro léčbu různých zdravotních problémů.

Jak užívat jitrocel

Listy jitrocele lze konzumovat přímo nebo je přidávat do salátů. Díky protizánětlivým účinkům je jitrocel vynikající na zmírnění bolesti a svědění způsobeného kožními onemocněními. Listy jsou ideální na menší poranění kůže, kousnutí hmyzem, vředy, vyrážky a jiné podráždění pokožky.

Ve formě čaje, tinktury nebo sirupu je jitrocel účinný při léčbě kašle a zánětu průdušek.

Léčba respiračních potíží

Jitrocel je vysoce účinný při léčbě chronické bronchitidy, jak ukázaly klinické studie provedené v Bulharsku. Tato bylinka působí jako silný odhleňovací prostředek a vytváří ochranný povlak kolem nemocných sliznic, čímž zmírňuje podráždění a nepohodlí.

Podpora zdravých kostí, zraku a imunity

Listy jitrocele obsahují vysoké množství vitamínu C, který je klíčový pro správnou funkci imunitního systému. Také obsahují vitamín A ve formě betakarotenu, který je důležitý pro zdraví očí a prevenci makulární degenerace. Vápník, hořčík a vitamín K přispívají k prevenci osteoporózy.

Další léčivé účinky jitrocele

Jitrocel pomáhá při mnoha dalších onemocněních. Podle knihy „Americká Materia Medica, terapeutika a farmakognosie“ od Dr. Finley Ellingwoodové, jitrocel pomáhá s kožními problémy, uštknutími, nemocemi krve, úrazy, infekčními nemocemi, ženskými potížemi a otravou rtutí.

Podle portálu Life Advancer je jitrocel všelékem na mnoho zdravotních problémů, včetně trávicích potíží, menstruačních křečí, kožních problémů, artritidy a revmatických bolestí.

Recept na jitrocelový čaj

Pro přípravu jitrocelového čaje budete potřebovat:

  • 2 čajové lžičky čerstvé nebo 1 lžičku sušené směsi jitrocelového kořene, listů a semínek
  • 1 sklenici (2 až 2,5 dcl) vařící vody

Zalijte směs vroucí vodou, překryjte pokrývkou a nechte louhovat 10 minut. Poté čaj sceďte a podle chuti přidejte lžičku medu. Čaj užívejte 2 až 3 krát denně do zlepšení zdravotního stavu nebo vymizení zdravotních problémů.

zdroj: irecept.cz

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené