Free Porn
xbporn

Socialistická vepřovka přesně podle receptu našich babiček. Pamatujete si ještě na tuhle dobrotu?

zdroj: instagram.com/youtube.com

Kdo by si nepamatoval staré dobré časy, kdy jsme vyráželi na dovolenou s plným kufrem konzerv? Jednou z nich byla vždy vepřovka – konzerva s vepřovým masem, která se stala ikonou socialistických dovolených. Ať už jsme jeli k Balatonu, do Itálie nebo Chorvatska, vepřovka byla neodmyslitelnou součástí našich zásob. V tomto článku se podíváme na historii a současnost této české delikatesy, která se vrací do módy.

Co je vepřovka?

Vepřovka, nebo také vepřové ve vlastní šťávě, je konzerva obsahující kousky vepřového masa. Tento produkt je českou obdobou francouzské pomazánky rillettes, která se připravuje z vepřového bůčku nebo jiného tučnějšího masa. Vepřovka je oblíbená pro svou univerzálnost – lze ji použít jako základ pro různé pokrmy nebo jako pomazánku na chlebu.

Historie vepřovky

Vepřovka má své kořeny hluboko v minulosti. Během socialismu se stala nezbytností pro každou domácnost. Byla levná, snadno dostupná a vydržela dlouho. Lidé si ji oblíbili nejen kvůli její trvanlivosti, ale také pro její chuť. Byla součástí dovolených, výletů a kempování.

Vepřovka jako polotovar

Jednou z největších výhod vepřovky je její univerzálnost. Můžete ji použít do rizota, zapékaných brambor nebo těstovin. Stačí otevřít konzervu, přidat pár ingrediencí a máte hotový chutný pokrm. Vepřovka je ideální i na rychlé obědy nebo večeře.
Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené