Free Porn
xbporn

Kdo si vzpomene co bylo první na trhu? Lentilky nebo M&M’s . Sladkosti našeho dětství

zdroj: instagram.com/youtube.com

Kdo by neznal lentilky? Tyto sladké čokoládové čočky v křupavé barevné polevě si oblíbily děti i dospělí. Podobně jako v jiných zemích s populárními bonbony M&M’s. Zajímá vás, které z nich se objevily dříve a jak se od sebe tyto sladkosti liší? Přinášíme vám srovnání Lentilek a M&M’s – dvou sladkostí, které si získaly srdce milovníků čokolády po celém světě.

Historie Lentilek

Založení firmy Sfinx

Lentilky jsou produktem firmy Sfinx, sídlící v Holešově. Tato firma, založená v roce 1863, je známá výrobou mnoha legendárních bonbonů. Firma Sfinx se stala součástí české cukrovinkářské historie a její produkty si získaly širokou popularitu.

Původ a vývoj Lentilek

V roce 1906 začali synové zakladatele Philippa Kneisla vyrábět čokoládové čočky a fazole obalené v cukru, které se rychle staly hitem. Lentilky, jak je známe dnes, se objevily až v roce 1930, kdy byly pojmenovány podle latinského názvu čočky „lenticula“. Předtím tyto bonbony neměly konkrétní název.

Změny po znárodnění a akvizici

Po znárodnění v roce 1949 byl závod přejmenován na Sfinx, a v roce 1992 ho koupila společnost Nestlé. Výroba Lentilek se v roce 2021 přesunula do Hamburku, což vyvolalo rozruch mezi českými spotřebiteli. Nové Lentilky by však měly obsahovat více čokolády a méně cukru, což může být pozitivní změna pro milovníky čokolády.
Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené