Free Porn
xbporn

Vzkaz pro fanoušky minulého režimu. Opravdu nebylo za komunistů lépe. Podívejte se na porovnání s dnešními ceny.

zdroj: instagram.com/youtube.com

Pamatujete si dobu před rokem 1989? Mnozí z nás slyšeli příběhy o tom, jak se za komunismu žilo lépe. Říká se, že tehdy byly ceny nižší a život jednodušší. Ale je to skutečně pravda? Pojďme se podívat na konkrétní srovnání cen a zjistit, jak se věci změnily.

Průměrná mzda v roce 1989

V roce 1989 činila průměrná mzda v Československu 3170 Kčs. Nejčastěji ale lidé vydělávali 2830 korun. V té době se zdálo, že za tuto částku si mohou dovolit mnohem více než dnes. Ale jaká byla skutečná kupní síla tehdejších peněz?

Průměrná mzda dnes

Dnes je průměrná mzda v České republice 31 646 korun. Podle Českého statistického úřadu je to historicky nejvyšší úroveň. Ale co to znamená v kontextu kupní síly? Podívejme se na konkrétní příklady.

Srovnání cen cigaret

V roce 1989 se kouřily startky bez filtru. Krabička stála 14 korun a za průměrnou mzdu jste si mohli koupit 226 krabiček. Dnes se kouří třeba Marlbora, za které zaplatíte přibližně 100 korun. Za dnešní průměrnou mzdu si můžete koupit 309 krabiček cigaret. To znamená, že v tomto ohledu je kupní síla dnešních peněz vyšší.
Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené