Free Porn
xbporn

Co se stane s Vaším tělem pokud budete, každý den konzumovat 3 vajíčka?

zdroj: instagram.com/youtube.com

Určitě jste už někdy slyšeli, jak různé zdravotnické organizace varují před cholesterolem, který obsahují vejce. Skutečná pravda je však taková, že vejce, stejně jako mnohé jiné potraviny, jako jsou kokosový olej nebo avokádo, se mylně považují za nevhodné pro vaše zdraví.

 

Odborníci tvrdí, že když konzumujete potraviny obsahující cholesterol, vaše játra se sama nastaví tak, že snižují svou vlastní produkci cholesterolu. To znamená, že konzumace vajec nezvyšuje existující množství cholesterolu ve vašem těle, jen jednoduše nahradíte jeden typ za druhý.

Konzumace celých vajec je nesmírně důležitá pro nás všechny. Vaječný žloutek je plný zdravých výživných látek. Více než 90 % vápníku a železa se nachází právě ve vaječném žloutku. No a téměř polovina objemu bílku tvoří pro naše těla potřebné bílkoviny.

V tomto článku vám prozradíme 10 opravdu dobrých důvodů, proč byste měli konzumovat vejce o něco častěji, ne-li rovnou pravidelně.

1. Vejce zvyšují váš výkon

Za prvé byste měli vědět, že vejce mají vysoký index sytosti, což znamená, že vás rychle zasytí. Jedno středně velké vajíčko obsahuje 6 g vysoce kvalitní bílkoviny a jiné esenciální výživné látky, s výjimkou vitamínu C. Vajíčka je nejlepší konzumovat k snídani, protože vám dodají potřebnou energii a nutriční látky na celý nadcházející den.

2. Vejce pomáhají při problémech s nedostatkem železa

Lidé na celém světě, kteří trpí mírným nedostatkem železa, mohou zažívat příznaky jako únava, bolesti hlavy a impulzivnost. Železo funguje jako přenašeč kyslíku v krvi a je extrémně důležité pro náš imunitní systém, energetický metabolismus a jiné důležité tělesné funkce. Železo nacházející se ve vaječném žloutku je formou hemoglobinového železa, což je nejlepší vstřebatelná a použitelná forma železa nacházející se v potravinách. Někteří odborníci tvrdí, že tento typ železa je dokonce více absorbovatelný než většina výživových doplňků s obsahem železa.

Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené