Free Porn
xbporn

Sladké vzpomínky na dětství z dob socialismu! Nostalgie a nezapomenutelné chutě z dětství.

zdroj: instagram.com/youtube.com

Úvod do světa retro zákusků

Moderní dezerty mají své kouzlo a často i nižší kalorický obsah, ale občas je potřeba se vrátit k osvědčeným klasikám. Kdo by si nepamatoval na rakvičky se šlehačkou, špičky nebo indiánky? Tyto dezerty mají své místo v srdcích mnoha generací. Stejně oblíbené byly i různé druhy řezů, jako punčové, žloutkové či míša řezy. Tyto lahůdky, připravované často doma, dodnes neztrácejí na své oblibě. Připomeňme si jejich kouzlo a jednoduchost přípravy.

 

Likérové špičky

Tradiční receptura a moderní variace

Likérové špičky, známé také jako koňakové špičky, stále nabízejí mnohé klasické cukrárny. Moderní kavárny je občas inovují, mění jejich tvary nebo je odlehčují a podávají v kelímcích či skleničkách. Základ však zůstává stejný: vaječný likér, holandské kakao, pařížský krém a kvalitní čokoláda na polevu.

Bezé roláda

Slavnostní dezert českých domácností

Bezé rolády byly odjakživa slavnostním dezertem v českých domácnostech. Za minulého režimu vedly piškotové nebo bezé varianty s těstem, do kterého se přidávaly mleté ořechy. Náplň byla jednoduchá, stačilo vyšlehat smetanu s cukrem do tuhé šlehačky a přidat kávu. Roláda se nakonec posypala cukrem nebo kávou.

Recept: Rakvičky se šlehačkou

Klasika, která neztrácí své kouzlo

Rakvičky se šlehačkou byly nedílnou součástí cukráren a mléčných barů. Svůj název získaly díky tvaru korpusu. I přes morbidní název byly oblíbené jak u dětí, tak u dospělých. Křehké žloutkové těsto s neslazenou šlehačkou na povrchu dodnes patří mezi oblíbené pochoutky.

Ingredience:

  • 4 žloutky
  • 200 g cukru moučka
  • 100 g hladké mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání

Postup:

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.
  2. Přidáme mouku a jemně promícháme.
  3. Těsto nalijeme do formiček a pečeme při 160 °C asi 15 minut.
  4. Smetanu vyšleháme do tuha a naneseme na vychladlé korpusy.

Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené