Free Porn
xbporn

VIDEO: Záběry toho jak se v Chorvatsku objevila velryba? Místní úřady varují turisty, že přiblížení může být nebezpečné.

zdroj: instagram.com/youtube.com

Nedávno se v Národním parku Mljet objevily zprávy o spatření velryby v Mljetském průlivu. Tato zpráva vyvolala velký zájem veřejnosti i turistů. Národní park Mljet, nacházející se na stejnojmenném ostrově, je známý svou bohatou faunou a flórou, ale pozorování velryby je událost opravdu výjimečná.

Historie Národního parku Mljet

Národní park Mljet byl založen v roce 1960 a od té doby chrání jedinečné přírodní prostředí ostrova. Mljet je považován za jeden z nejkrásnějších a nejzelenějších ostrovů v Jadranu, což z něj činí oblíbené místo pro milovníky přírody a turisty z celého světa.

Hlavní atrakce parku

Mezi hlavní atrakce patří slavná Velká a Malá jezera, která jsou propojena úzkým kanálem. V parku se také nachází historické benediktinské opatství na ostrůvku uprostřed Velkého jezera. Mljet leží zhruba 42 kilometrů od Dubrovníku, v jižní Dalmácii. Ostrov je snadno dostupný trajektem z Dubrovníku nebo z poloostrova Pelješac.

Jak se dostat na Mljet

Nejrychlejším způsobem, jak se dostat na Mljet, je trajekt z Dubrovníku, který vás doveze přímo do přístavu Sobra. Další možností je trajektová linka z Pelješacu, která je ideální pro ty, kteří cestují autem.
Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené