Free Porn
xbporn

Češi si pořádně připlatí za vynesení koše do popelnice. Většina z nás si zaplatí až 30 000 Kč tomu se vyhne pouze jedna skupina lidí.

zdroj: instagram.com/youtube.com

V České republice se nakládání s odpady a jejich likvidace řídí přísnými zákony, které mají podporovat udržitelnost životního prostředí a veřejné zdraví. Ovšem některé skupiny obyvatel podléhají podle webu Byznys mnohem přísnějším pravidlům než ti ostatní. Jde o majitele malých firem a některé podnikatele. Pokud se o svůj odpad nepostarají správně, může na ně čekat pokuta až ve výši 30 000 Kč.

Podnikatelé a jejich odpad, jaké mají povinnosti?

Zákon o odpadech (zákon č. 185/2001 Sb.) stanoví základní povinnosti pro všechny subjekty, které produkují odpady. Zdůrazňuje mimo jiné nutnost jejich správného třídění, evidence a odstraňování.

Třídění odpadu

Podnikatelé musí třídit odpad podle druhu a kategorie, jak informuje web Podnikatel. Každý druh odpadu má své specifické kategorie, které je nutné dodržovat. To zahrnuje například oddělení papíru, plastu, kovu, biologického odpadu a nebezpečného odpadu.

Evidence odpadů

Kromě třídění musí podnikatelé vést přesnou evidenci o svých postupech. Tyto záznamy mají zásadní význam při kontrolách nebo auditech prováděných obvykle státními orgány ochrany životního prostředí. Evidence by měla zahrnovat množství odpadu, způsob jeho likvidace a časové období, za které je evidence vedena.
Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené