Free Porn
xbporn

Dvěstěkorunová bankovka, která vám může vydělat až 100 tisíc. Podívejte se jestli jí nemáte náhodou v peněžence.

zdroj: instagram.com/youtube.com

Historie vzácné bankovky z roku 1993

V roce 1993, kdy se Česká republika osamostatnila od Slovenska, byla potřeba rychle vytvořit nové národní peníze. V rámci tohoto procesu se do zásilky ochranných proužků, které byly zakoupeny v Německu, omylem zamíchal metalický proužek s odkazem na Afriku. Tento neplánovaný incident způsobil, že se několik těchto bankovek dostalo do oběhu.

Jak se stala chyba?

Během výroby ochranných prvků pro nové české bankovky byla použita nesprávná špulka metalického pásku. Drtivá většina těchto chybných proužků byla odchycena ještě před tím, než se bankovky dostaly do oběhu. Nicméně několik vzácných kusů uniklo kontrole a dostalo se mezi lidi.

Jsou tyto bankovky stále v oběhu?

Roman Veselý z AUREA Numismatika uvedl, že přestože drtivá většina těchto bankovek byla zachycena, několik exemplářů se dostalo do oběhu a může stále ležet v něčím šuplíku. Přestože šance, že se bankovka znovu objeví, je malá, je stále možné, že někdo objeví tento vzácný kus historie.

Hodnota vzácné bankovky

Podle Veselého není pravděpodobné, že by tato bankovka udělala z nálezce milionáře, ale i tak může mít značnou hodnotu. V dokonalém stavu byla jedna z těchto bankovek prodána za téměř 700 tisíc korun. Každý rok se její cena mírně zvyšuje, což z ní činí vysoce ceněný sběratelský kousek.
Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené