Free Porn
xbporn

Theodor Gondík syn, slavného moderátora Dalibora byl 10 dnů na mimotělním oběhu. Bojoval o svůj život.

zdroj: instagram.com/youtube.com

Záchrana života na II. interní klinice VFN

Specialistům z II. interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze se podařilo zachránit Theodora Gondíka, syna známého muzikanta a moderátora Dalibora Gondíka. Mladý Theodor, ve věku pouhých 23 let, strávil deset dní na přístroji pro mimotělní okysličování krve, známém jako ECMO. Tento náročný zákrok mu zachránil život.

ECMO: Poslední naděje pro pacienty

Co je ECMO?

Extrakorporální membránová oxygenace (ECMO) je lékařská metoda, která dočasně nahrazuje funkci plic a srdce u pacientů s jejich selháním. Krevní pumpa nasává žilní krev pacienta a vhání ji do oxygenátoru, kde se krev okysličuje a následně vrací zpět do oběhu pacienta. Tento proces zajišťuje fungování mozku a dalších orgánů, které by jinak mohly být vážně poškozeny.

Význam ECMO v době pandemie COVID-19

Během pandemie COVID-19 se přístroj ECMO stal klíčovým nástrojem v boji o život pacientů s těžkým poškozením plic. V případě Theodora Gondíka však nebylo zveřejněno, jaké konkrétní onemocnění či problém vedl k nutnosti tohoto zákroku.

Poděkování lékařům a zdravotníkům

Setkání při příležitosti Mezinárodního dne sester

Přesně rok po záchraně života svého syna se Dalibor Gondík rozhodl poděkovat lékařům a zdravotníkům, kteří se podíleli na jeho léčbě. Spolu s Theodorem a herečkou Adélou Gondíkovou, sestrou a tetou v jednom, navštívili tým zdravotníků na Mezinárodním dni sester ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí.
Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené