Free Porn
xbporn

Vědci šokováni: Mumii objevená v Adidas teniskách vzbuzuje pozornost

zdroj: instagram.com/youtube.com

Mongolské hory skrývají mnohá tajemství, a zdá se, že jedno z nich právě vynořilo svou záhadnou tvář. Archeologové z Mongolska nedávno ohlásili úžasný objev na horském Altaji, který by mohl změnit náš pohled na minulost.

V nadmořské výšce kolem 2800 metrů byla objevena mumie turkické ženy, obestřená záhadou a překvapením. Odhaduje se, že pozůstatky této záhadné dámy pochází z doby přibližně před 1500 lety. Ale to není všechno, co bylo nalezeno.

Vedle ní byly v hrobě nalezeny i ostatky obětované klisny, což naznačuje, že toto pohřebiště mělo pro svou zemřelou nějaký zvláštní význam. Ale to není konec seznamu fascinujících artefaktů. Sedlo, uzdečka a dokonce i domácí potřeby, jako je hliněná váza, dřevěná mísa, železný kotlík, koryto a kotel, byly součástí tohoto unikátního nálezu.


A co teprve tohle – v pohřebišti byla také ovčí hlava, cestovní taška s jehněčím masem a kozí kosti. Zní to jako scéna z fantasy příběhu, ale podle samotných archeologů se jedná o reálný pohřeb, který odhaluje stopy minulosti. A to není vše. Experti tvrdí, že tento nález je prvním neporušeným turkickým pohřbem objeveným v Mongolsku, možná dokonce i ve střední Asii.

Pokračujte ve čtení na druhé straně.

Druhou stranu si otevřete níže

(Pokračování otevřete níže)

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené