Free Porn
xbporn

Bobři zvládli to, co lidé ne: Jak největší bobří hráz v Anglii pomáhá ochránit se před povodněmi.

zdroj: instagram.com/youtube.com

Město Pickering trpí povodněmi již řadu let. Agentura pro ochranu životního prostředí uvedla, že mnohamilionový program protipovodňové ochrany je neúměrně drahý – a je třeba hledat jiné možnosti. Místní ekologické organizace dostaly nápad – přivést do řeky Seven River bobry.

Před třemi lety navázala Natural England spolupráci s organizací North York Moors a přivedla k řece „tým“ bobrů. Plán byl takový, že bobři postaví hráz, která zadrží vodu a zabrání povodním. Za tyto tři roky bobři odvedli obrovský a cenný kus práce – vybudovali hráz, která je nyní považována za největší v Anglii. Nyní 7 000 obyvatel Pickeringu klidně spí – bez ohledu na to, jak silně prší.

Bobří hráz v Pickeringu: úspěšný příběh ochrany před povodněmi

 

„Postavili obrovskou hráz z klád, klacků a spousty bahna. Postupem času se zvětšovala a nyní se táhne téměř 70 metrů a je prý největší bobří hrází v Anglii. Bylo úžasné sledovat, jak stavebně technický „vývoj“ daleko předčil naše očekávání,“ řekla Kat Bashforthová, ochránkyně životního prostředí. Velká přehrada odvádí velkou část vody, která přitéká z vřesovišť, vysvětlili vědci z Exeterské univerzity.

Otevřete si pokračování článku na další straně.

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené