Free Porn
xbporn

Rozmáhá se nám tu takový nešvar. Mnoho lidí tvrdí, že před rokem 1989 zažívali zlaté časy, a že za komunistů se měli královsky. Tak se pojďme podívat na detailní srovnání cen.

zdroj: instagram.com/youtube.com

Luxusní zboží – jak jsme na tom dnes?

Ceny luxusního zboží, jako jsou auta nebo elektronika, byly v roce 1989 pro běžné občany téměř nedostupné. Například auto značky Škoda stálo okolo 80 000 Kčs, což představovalo několikaletou úsporu průměrného občana. Dnes je automobilová doprava mnohem dostupnější, a i když ceny automobilů vzrostly, v poměru k průměrné mzdě jsou auta cenově přístupnější.

Bydlení: Největší problém současné doby?

Nájemné před rokem 1989

V osmdesátých letech bylo bydlení nejen levnější, ale i dostupnější. Nájem za dvoupokojový byt s kuchyní činil přibližně 358 Kčs. Pro většinu lidí bylo bydlení regulováno státem, což znamenalo, že dostupnost bytů byla vyšší, ačkoli kvalita mnohdy nebyla na vysoké úrovni.

Současná situace s nájmy

Dnes se ceny nájmů za dvoupokojový byt v okrajových částech Prahy pohybují kolem 12 000 korun měsíčně, zatímco v centru města není výjimkou cena nájmu až 20 000 korun měsíčně. Bydlení se tak stalo jednou z nejvýrazněji zdražených oblastí v České republice.

Zdravotnictví a školství: Lepší dostupnost nebo vyšší kvalita?

V roce 1989 bylo zdravotnictví i školství v ČSSR bezplatné, což platí i dnes. Rozdíly však spočívají v kvalitě poskytovaných služeb a přístupu ke zdravotní péči. Dnes je dostupnost moderních léků a zdravotnických zařízení mnohem širší, což výrazně zlepšuje kvalitu života.

zdroj: extra.cz
zdroj: nahl. obrázek
zdroj: fotka 1

Reklama

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené